Bovilis Bovipast RSP

Categorie:
Vaccin inactivat pentru combaterea innfectiilor respiratorii produse de BRSV (virusul sincitial respirator bovin), virusul Parainfluentei de tip3 (PI3) si Mannheimia haemolytica.

Descrierea produsului

Indicaţie:

Vaccinul induce formarea de anticorpi împotriva virusului sincițial bovin, virusului Parainfluența-3 și Mannheimia haemolytica.

Compoziţie:

Vaccinul conţine ca substante active virusul sincițial bovin inactivat (tulpina VE 908) şi virusul Parainfluenza-3 (tulpina SF-4 Reisinger), precum şi bacteria Mannheimia haemolytica (serotipul A1) inactivată şi multiplicată în condiţii restrictive de Fe. Hidroxidul de aluminiu şi Quil A sunt incluse ca adjuvanţi. Tiomersal serveşte drept conservant.

Doza administrată:

Doza: 5 ml.
Modul de administrare: Administrare subcutanata, in regiunea gâtului.
Imunizarea de baza: Tineretul bovin de aproximativ 2 saptamâni trebuie vaccinat de doua ori la interval de aproximativ 4 saptamâni.
Revaccinarea: Dacă este necesară revaccinarea, trebuie administrata o singură doză cu 2 saptamâni inaintea perioadei de risc (transport, introducere in efectiv, schimbarea adapostului).
Vaccinul trebuie agitat bine inainte de administrare.
Pentru administrarea vaccinului se recomanda utilizarea acelor cu diametru de 1.5-2.0 mm si lungimea de 10-18 mm. Vaccinul trebuie adus la temperatura camerei înainte de utilizare şi se injectează rapid.
Poate fi utilizat în perioada de gestaţie şi lactaţie.

Pachetul include:

Flacoane de 50 ml din sticla de tip I (Ph Eur), inchise cu dopuri din cauciuc tip I, Ph Eur, sigilate cu capac de aluminiu.