Mastijet Forte

Categorie:
Suspensie intramamară pentru vaci în lactaţie.

Descrierea produsului

Indicaţie:

Tratamentul mastitelor clinice şi subclinice produse de bacterii (Staphylococcus aureus, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis şi Escherichia coli) sensibile la tetraciclină, neomicină şi bacitracină sau combinaţii ale acestor substanţe active la vaci în perioada de lactaţie.

Compoziţie:

Compoziţie per seringă de 8 g:

 1. Substanţe active:
  ∙ Tetraciclină HCl – 200 mg,
  ∙ Neomicină bazică (ca sulfat) – 250 mg,
  ∙ Bacitracină – 2000 IU,
  ∙ Prednisolon – 10 mg.
 2. Excipienti:
  ∙ Stearat de magneziu, parafină lichidă.

Doza administrată:

Tratamentul constă în introducerea conţinutului unei seringi în fiecare sfert afectat, cu repetare la fiecare 12 ore, cu maximum de patru administrari.
Înainte de injectarea seringii ugerul se va mulge complet. Mamelonul şi orificiul vor fi curăţate şi dezinfectate cu şerveţelul de curăţare ce însoţeşte produsul. Se va avea grijă să nu se contamineze vârful seringii. Rupeţi vârful seringii şi introduceţi cu grijă aproximativ 5 mm sau îndepărtaţi tot capacul şi introduceţi toată lungimea capătului în canalul mamelonar. Introduceţi tot conţinutul unei seringi în fiecare sfert.
Produsul poate fi utilizat pe perioada lactaţiei şi a gestaţiei.

Pachetul include:

Seringi intramamare din polietilenă de 8 g (10 ml).
Seringile sunt ambalate în plicuri triplu stratificate din polietilenă tereftalat/aluminiu/polietilenă. Plicurile sunt ambalate în cutii de carton insoţite de şerveţele pentru curăţare, impregnate cu isopropilalcool.