TOT CE AI NEVOIE PENTRU UN VIITOR INTRADERMIC, FARA AC

Suntem mândri să vă prezentam dispozitivul IDAL 3G, care este conceput pentru a îmbunătăţi confortul şi uşurinţa în utilizare pentru operatori, făcând vaccinarea sigură şi mai puţin stresantă atât pentru porci, cât şi pentru oameni, în timp ce asigură prevenţia bolilor printr-o gamă largă de vaccinuri concepute pentru administrarea intradermică.

A 20-A ANIVERSARE A DISPOZITIVULUI IDAL

A fost o călătorie de 20 de ani- imaginând, inovând şi inspirând o lume întreaga, pentru sănătatea si bunastarea animalelor, o călătorie pe care am facut-o împreună ca echipă- noi şi clienţii noştri.

Suntem mândri să fim pionieri- făurindu-ne propria cale, conducând acolo unde alţii ne urmează-protejând porcii impotriva bolilor.

De la proiectul iniţial al modelului 1G până la actualul IDAL 3G şi IDAL 3G Twin, familia IDAL Way a fost cu voi tot timpul pentru o vaccinare alternativă, fără ac, eficientă, confortabilă şi pentru bunastarea animalelor.

Anul acesta, suntem fericiţi să sărbătorim a 20-a aniversare a dispozitivului IDAL.

DESIGN UNIC PENTRU UTILIZARE EFICIENTĂ

IDAL este un injector fără ac, care este conceput pentru a administra o doză mică de vaccin în pielea animalului. Vaccinarea intradermică oferă posibilitatea unei administrari uşoare, rapide si sigure a vaccinurilor la porci și este adecvată pentru efective de orice dimensiune.

Dispozitivul IDAL conceput ergonomic, de încredere şi uşor de utilizat face vaccinarea mai sigură şi mai puţin stresantă pentru oameni şi porci, asigurând eficienţa.

CE OBTII PRIN UTILIZAREA IDAL?

CONFORT

 • dispozitiv conceput ergonomic, uşor de folosit şi curăţat
 • reducerea timpului de vaccinare cu până la 35%1
 • multiple zone de injectare (depinzând de vaccin: de-a lungul spatelui, în membrul posterior, pe partea dreaptă sau stângă a gâtului
 • o vaccinare mai puţin stresantă-pentru animale şi cei care administrează2

SIGURANȚĂ

 • fără contact cu acul (reduce riscul auto injectării şi a infecțiilor)
 • fără transmitere accidentală a bolii în efectiv (cum ar fi PRRS)3
 • nu este necesară distrugerea acelor
 • mai puţine reacţii adverse sistemice3,4

PRECIZIE ȘI EFICIENȚĂ

 • eliberează doza exactă de vaccin
 • răspuns imun eficient, rapid2,4,5
 • imunitatea preexistentă poate fi ocolita deoarece anticorpii (maternali) nu sunt localizaţi in piele6
 • un portofoliu vast de vaccinuri intradermice

FUNCTIILE IDAL

A – Cap injector dublu.
Modelul IDAL 3G TWIN este conceput cu un cap injector dublu pentru a realiza injectarea a două produse simultan: de aceea acest model face posibilă simplificarea programelor de vaccinare în fermele de porci.

B – Suportul pentru flacon.
IDAL 3G TWIN este echipat cu două suporturi pentru flacon, fiecare echipat cu un ac.

C – Ecran de afişaj.
Un contor zilnic, un contor de flacoane şi un contor de mentenanţă sunt integrate în injectorul intradermic. Afişajul poate fi schimbat folosind două butoane localizate dedesubtul ecranului.

D – Locaşul pentru baterie.
Înainte de folosire, introduceţi o baterie încărcată la baza IDAL 3G TWIN.

E – Trăgaciul digital.
Doar apăsați uşor trăgaciul pentru a activa dispozitivul. Acesta va porni pompa internă şi solutia va fi automat aspirată din fiole.

IDAL 3G

 

A – Cap injector : siguranţă şi bunăstare pentru animale.
Cilindrul de siguranţă din jurul capului de injectare garantează siguranţa animalului şi a operatorului în combinaţie cu trăgaciul. Capul injector fără ac îmbunătățește de asemenea bunăstarea animalului.  

B – Suportul pentru flacon.                   
IDAL 3G este echipat cu un singur suport pentru flacon prevăzut cu un ac, în care poate fi introdus un flacon de vaccin, injectarea se realizează folosind capul injector (A).

C – Ecran de afişaj.
Un contor zilnic, un contor de flacoane si un contor de mentenanţă sunt integrate în injectorul intradermic fără ac. Afişajul poate fi schimbat folosind două butoane aflate sub ecranul de afişaj.

D – Locaşul pentru baterie.
Înainte de utilizare, introduceţi o baterie încărcată la baza IDAL 3G.

E –  Trăgaciul pentru 4 degete.                   
Doar apăsaţi uşor trăgaciul pentru a activa dispozitivul. Acesta va porni pompa internă şi soluţia vaccinala va fi automat absorbită din flacon.

Ce contine kit-ul IDAL ?

A – Servieta.         
Injectorul fără ac IDAL 3G este oferit cu o servietă portabilă adaptată la condiţiile de creştere, protejând dispozitivul de umezeală şi şocuri (a se păstra într-un loc uscat, temperat).

B – Încărcătorul.
IDAL 3G este oferit cu un încărcător pentru acumulatori.  

C – Baterii.
Două baterii Li-ion pentru o mai bună durată  de viaţă a bateriilor.

D –  Flacoane
Două flacoane cu lichid de clătire pentru dispozitiv.

No items to show.

Loading…

CUM SA FOLOSESTI UN ECHIPAMENT IDAL?

1

Introducerea bateriilor injectorului

Înainte de manevrarea aparatului plasaţi bateriile în încărcător. Apoi introduceţi o baterie încărcată la baza IDAL.

Bateriile

2

Plasarea flacoanelor de vaccin

Introduceţi flaconul în suportul pentru flacon, prevăzut cu ac. Asiguraţi-vă că acul intra in gatul flaconului prin centrul capacului de cauciuc. Apoi împingeți flaconul până la baza acului.

Flacoane

3

Pomparea solutiei de clatire pentru a fi injectat.

Apăsati uşor trăgaciul pentru a activa motorul. În absenţa vaccinului, ecranul de control al aparatului va afişa un mesaj de eroare. Plasaţi capul de injectare(A) în jos într-un recipient plasat pe o suprafaţă fermă (precum chiuveta). Apăsaţi pe trăgaci astfel încât IDAL 3G să intre în faza de pompare. Lichidul de clătire va fi expulzat automat la o presiune mică de-a lungul tubului şi a capului de injectare, pompând gradual produs din fiolă în dispozitivul de injectare. Pompa se va opri automat când detectorul recunoaşte soluţia vaccinala.

Lichid

4

Amorsarea şi injectarea intradermică.

Când dispozitivul IDAL 3G este prevăzut cu flaconul de vaccin, ecranul de control afişează imaginea unui porc care se mișcă. Dispozitivul este acum funcţional.

Vaccinarea

VACCINAREA IDAL

Urmareste cel mai vast portofoliu de vaccinuri intradermice.
Asculta ce cred alti utilizatori despre vaccinarea cu echipamentul IDAL.
Verifica rezultatele din cadrul testelor de teren privind beneficiile specifice vaccinarii intradermice.

FII MEREU INFORMAT

Dacă vrei să fii informat despre dispozitivul IDAL şi celelalte produse ale noastre, te rugăm să te înregistrezi.

VACCINAREA INTRADERMICĂ CONTRIBUIE LA BUNASTAREA ANIMALELOR

Cu IDAL, animalele au parte de o vaccinare fără ac a unui volum mic de produs : doar 0.2 ml, ceea ce duce la diminuarea stresului şi mai puţină durere pentru purcei. Acestea au fost confirmate în timpul sesiunilor de vaccinare: au loc in linişte, fără ca animalele să facă gălăgie. Acest confort al vaccinării a fost demonstrat ştiinţific:
La scroafe: Diminuarea stării de frică şi a durerii în urma administrării vaccinului.
(ţipete, fugă, întoarcerea spatelui, o atitudine care demonstrează teamă, acestea s-au schimbat total în timpul sesiunilor intradermice comparativ cu cele intramusculare).
La purcei: ei sug şi sunt mai mobili în ziua vaccinării şi în zilele următoare, comparativ cu vaccinarea intramusculară. Apariția dispozitivului IDAL 3G TWIN la sfârşitul anului 2018, cu două capete de injectare, face acum posibilă injectarea a două produse în acelaşi timp. Deci, timpul aferent manipularii este redus la jumătate, atât pentru purcei, cât şi pentru crescător.

MATERIALE CARE POT FI DESCĂRCATE

MANUAL DE UTILIZARE IDAL 3G

Literatură

 1. Göller M., Fels M., Gerdts W., Knöppel H. P., Fiebig K., Kemper N. Evaluation of welfare aspects in suckling piglets after intradermal vaccine application with the IDAL injector
 2. Temple D., Mainau E., Amat M. and Manteca X. Animal welfare benefits of the intradermal vaccination in pregnant sows. Porcine Health Management (2017) 3:9.
 3. Chase C.C.L., Daniels C.S., Garcia R., Milward F. and Nation T. Needle-free injection technology in swine: Progress toward vaccine efficacy and pork quality. J Swine Health Prod. 2008;16(5):254-261.
 4. Summerfield A. The dermis as a prime siteof vaccine delivery. International Pig Topics. October 2014.
 5. Romani N., Flacher V., Tripp C., Sparber F., Ebner S. and Stoitzner P. Targeting Skin Dendritic Cells to Improve Intradermal Vaccination. Current Topics in Microbiology and Immunology, 2012. 351: 113-138.
 6. Nechvatalova K., Faldyna M., Gopfert E., Knotigova P., Kudlackova H., Leva L. Possi-bilities of overcoming the inhibitory effect of colostrum-derived antibodies using intrader-mal immunization and immunization via muco-sae. Proceedings of the 21st IPVS Congress, Vancouver, Canada. July 2010

RO-IDA-210400001