Suntem aici pentru a preveni daunele provocate de Boala Respiratorie Bovina (BRD), vițeilor și efectivului dumneavoastră de animale, precum și afacerii dumneavoastră.

CE ESTE BRD?

Boala Respiratorie Bovina (BRD) este cunoscută sub numele de pneumonia la bovine. Este o boală complexă, multifactorială, care are ca rezultat inflamații și leziuni ale plămânilor și ale tractului respirator. Este cea mai frecventă cauză de deces la bovinele de toate vârstele, începând de la vârsta de o lună și are un impact negativ asupra creșterii și a randamentului vacilor de carne și a celor de lapte.

CE NU PUTEȚI VEDEA?

Descoperiți daunele nevăzute ale BRD și cât de repede această boală poate avea un efect de undă asupra fermei dumneavoastră.


COSTURI ȘI FAPTE

Pneumonia reprezintă un cost și poate fi un cost imens!

BRD este una dintre principalele cauze de deces al bovinelor. În medie, 25% dintre viței prezintă simptome ale BRD pana la vârsta de un an.

Perioada de incubație este cuprinsă între 24 și 72 de ore de la infectarea vițelului. Prin urmare, boala se poate răspândi deja în întregul efectiv de animale înainte să observați simptomele.

În prima perioadă de lactație de 305 zile, producția de lapte poate scădea cu 525 kg ca urmare a BRD.

Prezența consolidării pulmonare în primele 8 săptămâni de viață ale unui vițel a dus la o lactatie întârziată cu 15 zile sau cu aproximativ 450 kg mai puțin lapte per animal infectat.

BRD la junincile de lapte crește de până la 6 ori riscul de mortalitate după boală și reduce sporul in greutate în primele 6 luni de viață cu până la 10 kg.

Vițeii de carne care s-au confruntat cu BRD au un randament de creștere scăzut (cu 61 până la 108 grame / zi, mai putin) și o perioadă mai lungă de îngrășare, între 44 și 59 de zile, în medie, comparativ cu vițeii fără antecedente de BRD.

Semnele clinice ale BRD la viței apar de obicei la 5 până la 14 zile după declanșarea stresului.

O vacă de carne care este tratată pentru pneumonie poate recupera sporul in greutate într-o perioadă de timp cu 2 luni mai lungă decât perioada normală.

Vaccinarea poate reduce semnificativ tratamentele zilnice cu antibiotice cu 14,5%.

CE NU PUTEȚI VEDEA?

Descoperirea impactului ascuns al bolii respiratorii la bovine (BRD).

CE PUTEȚI FACE PENTRU A TRATA BRD?

DESPRE MSD ANIMAL HEALTH

Oferim profesioniștilor din domeniul sănătății animalelor, fermierilor, proprietarilor de animale de companie și guvernelor cea mai largă gamă de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri, soluții și servicii de management al sănătății.

Suntem dedicați păstrării și îmbunătățirii sănătății, bunăstării și performanței animalelor.

FIȚI INFORMAȚI!


Fiți la curent cu cele mai recente vaccinuri și informații despre BRB de la MSD Animal Health!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

LUAȚI LEGĂTURA CU REPREZENTANTUL MSD ANIMAL HEALTH

Luați legătura cu noi pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să vă protejați animalele.