DEFINIȚI SITUAȚIA REFERITOARE LA BVD A EFECTIVULUI DE VACI DE LAPTE

Cu excepția cazului în care testele anterioare de diagnostic au confirmat prezența virusului BVD în ferma dvs., situatia efectivului referitoare la BVD va fi necunoscută. Sunt necesare teste de screening pe animalele din ferma pentru a evalua starea efectivului dvs. Statusul efectivului de animale cu privire la BVD va oferi o imagine asupra probabilității ca virusul BVD să fie prezent în ferma dvs.

Verificarea inițială a statusului referitor la BVD

In aceasta etapa, vom stabili dacă efectivul dvs. este infectat în prezent cu BVD. Aceste informații influențează tipul de plan de control care va va fi oferit ulterior pentru ferma dvs.

Pentru a defini statusul unui efectiv referitoare la BVD, se preleveaza o proba de lapte de tanc și sânge de la câțiva viței pentru testarea anticorpilor. Veterinarul dvs. poate organiza această acțiune pentru dvs. Costul este acoperit de MSD Animal Health.

Probele de sânge și lapte vor fi prelevate, de preferință, de către medicul veterinar care lucrează la fermă. Medicul veterinar va asigura prelevarea, identificarea corectă și sigură a probelor de la animale și trimiterea lor la laborator.