Împreună putem opri mastita!
Vă ajutăm să vă protejați atat vacile de lapte cat și afacerea dumneavoastra, de o experiență traumatică.

CE ESTE MASTITA?

Mastita este o inflamație a țesutului mamar. In majoritatea cazurilor, mastitele sunt provocate de bacterii patogene care pătrund în uger prin canalul mamelonar (papilar). Vacile cu mastită produc mai puțin lapte, rămân gestante mai greu, le este afectată condiția corporală și, chiar și atunci când mastita este aparent ușoară, sunt mai predispuse la o sacrificare prematura. Pe lângă faptul că afectează producția de lapte și profitabilitatea, mastita are un impact major asupra bunăstării; alături de afectiunile podale, este probabil boala care afectează cel mai mult starea generală de sănătate a vacii.

PROGRAMUL NOSTRU DE TRATAMENT SELECTIV IN PERIOADA DE REPAUS MAMAR

Citiți cum puteți tine sub control infectiile mamare cu ajutorul programului nostru, adaptat specific perioadei de repaus mamar in ferma dvs.


COSTURI ȘI INFORMAȚII  

Știați că?

În majoritatea cazurilor, in efectivele de vaci de lapte mastita clinica este cauzata de agenții patogeni din mediu.

Costurile generate de mamite ar putea fi cuprinse între 8.000 și 28.000 de Euro in efectivele cu 100 de vaci, unde se înregistrează 100 de cazuri.

Mamitele generate de patogenii din mediu reprezintă mai mult de 50% din cazurile de mastită înregistrate la bovinele din Regatul Unit.

Răspândirea agenților patogeni prin contagiu are loc în timpul mulsului.

În toate efectivele de vaci de lapte există animale cu mastite subclinice; cu toate acestea, prevalența vacilor infectate variază între 5%-75%.

Producția medie de lapte este redusă cu aproximativ 2,5% pentru fiecare creștere cu 100.000 a numărului de celule somatice (NCS).

CE PUTEȚI FACE PENTRU A CONTROLA MASTITA?

DESPRE MSD ANIMAL HEALTH

Oferim profesioniștilor din domeniul sănătății animalelor, fermierilor, proprietarilor de animale de companie și guvernelor cea mai largă gamă de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri, soluții și servicii de management al sănătății.

Suntem dedicați păstrării și îmbunătățirii sănătății, bunăstării și performanței animalelor.

RĂMÂNEȚI INFORMAT!


Fiți mereu la curent cu cele mai recente informații despre Mastită furnizate de compania MSD Animal Health.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

LUAȚI LEGĂTURA CU REPREZENTANTUL MSD ANIMAL HEALTH!

Luați legătura cu noi pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să vă protejați animalele.