Bursita infecţioasă este o boală virală care afectează efectivele de păsări din întreaga lume. Asociată cu o mortalitate crescută, o uniformitate redusă a puilor și rate mai mari de respingere din fabrica, IBD este una dintre cele mai mari amenințări din punct de vedere al productivității cu care se confruntă industria avicolă actuală. Îmbunătățirea imunității efectivelor prin protecție sigură, eficientă și pe termen lung, atenuează această boală pentru a spori performanța efectivelor.
Boala de Newcastle (ND) este o amenințare globală pentru industria avicolă, care afectează capacitatea de viață, performanțele puilor de carne și provoacă rebuturi de crescatorie. Prezența bolii poate, de asemenea, să restricționeze comerțul internațional și să provoace pierderi la păsările producătoare de ouă. Vaccinarea împotriva ND este eficientă, dar vaccinurile vii tradiționale induc reacții de vaccinare, iar vaccinurile inactivate utilizate la puii de carne pot afecta performanța. Controlul ND rămâne o provocare pentru industria avicolă.
Laringotraheita infecțioasă (ILT) este o infecție herpetică acută, extrem de contagioasă, provocată de herpesvirus la găini, fazani, păsări și curcani, caracterizată prin dificultăți respiratorii severe și tuse. Se întâlnește în toate părțile lumii unde păsările sunt crescute intensiv și se răspândește rapid de la o pasăre la alta, provocând rate ridicate de mortalitate. ILT se transmite prin tractul respirator superior, dar se poate răspândi și pe cale orală prin ingerarea de așternut contaminat.
Virusul bolii Marek (MD) este prezent în majoritatea unităților avicole. Localizat în praful și matreata păsărilor , este aproape imposibil de eliminat din mediul complex al adăposturilor de păsări, chiar și cu proceduri atente de curățare și dezinfecție. Acest herpesvirus atacă nervii, provocând șchiopături, tumori sau foliculi de pene măriți la păsările afectate. El determină rebuturi la puii de carne la procesare și poate cauza mortalitate și pierderi de producție de ouă la păsările ouătoare.